8 Daagse outdoor wintervakantie in Zweden

Wij bieden een onvergetelijke 8 daagse outdoor wintervakantie in Zweden aan inclusief ontbijt, lunch en diner. Kom op avontuur in het mooie winterwonderland van Zweden!

Met avontuurlijke activiteiten:

 • Kampvuuravond
 • Bergbeklimmen met sneeuwschoenen
 • Langlaufen
 • Kleiduiven schieten
 • Vissenvallen uitzetten
 • Outdoorcooking
 • Overnachtingen tipi tent of jagershut
 • Sauna / hottub avond
 • IJsvissen

Genieten van een outdoor wintervakantie in Zweden

Tijdens deze geplande actieve vakantie overnacht je in 1 van onze accomodaties en (in overleg) in een jagershut in de natuur of een tent in de natuur. Wij zorgen ervoor de adrenaline volop door je aderen zal stromen deze week door veel actief avontuur volop in de natuur. Daarnaast ga je genieten van veel houtvuurtjes, outdoor cooking, slapen in de natuur en veel langlaufen.
Vooral geen massa toerisme, maar lekker persoonlijk. Even weg van de hedendaagse hectiek en back to basic het outdoor avontuur beleven in de diepe bossen van Zweden.
En wie weet maak je nog kans op de magische lichtshow van het noorden, het noorderlicht!

Wat ga je doen deze wintervakantie in Zweden?

Dag 1, Kampvuur avond

Aankomst bij Skandi Camp met een gezellige avond bij het kampvuur. Op deze avond wordt het weekprogramma door besproken en aangepast op jou wensen, wij zorgen voor wat lekkers en laten we je deze avond al winterwonderland beleven.

Dag 2, Bergbeklimmen met sneeuwschoenen & langlaufski's

Samen met gids beklim je de Gastsjö berg met sneeuwschoenen aan, een actieve hike bergopwaarts op weg naar een hoog uitkijk punt. Eenmaal op de berg wordt er een lunch bereid op een houtvuurtje en worden de sneeuwschoenen ingeruild voor langlauf ski’s. De tocht wordt voorgezet op weg naar een jachthut middenin de Zweedse bossen. Deze dagtocht tocht neemt een hele dag in beslag en bij aankomst bij de jachthut zal er buiten voor jullie op een houtvuur in een Dutch oven gekookt worden. Je ervaart hierbij een heerlijk stukje puur eland vlees, dat wordt ultiem genieten!

Na een intensieve dag kun je heerlijk slapen in de jachthut.

Mini camping in Zweden

Dag 3, Schieten & Vissenvallen uitzetten

’s Morgens zal er een ontbijt voor je klaar staan. Daarna staat de volgende activiteit op de planning; kleiduiven schieten en klein kaliber schieten.

Richten, volgen, schieten! Kleiduivenschieten is leuk! Zowel mannen als vrouwen ervaren deze activiteit als zeer attractief.
Al na een paar schoten zul je in de ban zijn van deze spannende en ontspannende sport. Onder begeleiding van de plaatselijke jagers wordt je alles uitgelegd over de juiste schiethouding, het richten, je ademhaling en het schieten.

Na het schieten zal er een lunch voor je bereid worden.

Daarop volgend ga je langlaufend naar een meertje in de buurt, daar ga je samen met de gids vissenvallen uit zetten. De gids leert je de techniek van het vallen zetten en de volgende ochtend zullen jullie de vallen gaan controleren op vangst.
Na het uitzetten van de vallen gaan jullie langlaufend weer terug naar de jachthut en wordt er weer op een houtvuurtje voor je gekookt. Daarna mag je gebruik maken van de sauna, deze zit naast de jachthut en wie weet durf je het aan dit te combineren met het springen in een ijswak.

Dag 4, Vissenvallen checken & Tipi tent opzetten

In de ochtend zal er een ontbijt voor je klaar staan. Na het ontbijt ga je samen met gids langlaufend naar het meer van de vissenvallen van die dag ervoor. De vissenvallen ga je controleren op de gevangen vis. De gids zal je leren de gevangen vissen te slachten.

Na deze activiteit gaan jullie met de langlaufski’s terug richting Skandi Camp langlaufen. Er staat een lunch voor je klaar en na de lunch is het tijd om de tipi tent op te zetten in het bos nabij Skandi Camp. De gids zal je helpen en informeren deze tent op te zetten in de sneeuw, een groot avontuur met uitdaging!

Deze tipi tent is voorzien van een houtkacheltje waardoor je de nacht warm kunt doorbrengen. Je sprokkelt je hout bij elkaar voor de nacht en gaat de uitdaging van de koude nacht aan! Dit keer zorg je samen met gids voor een houtvuurtje buiten en bereiden jullie het diner klaar op het vuur.

Dag 5, Tipi tent afbreken & Sauna/hottub:

Na de uitdagende nacht is het na het ontbijt tijd om de tipitent weer af te breken en staat er de sauna / hottub (na wens) voor je klaar om weer helemaal op te warmen.

Een rustige dag om bij te komen van het avontuur en vanaf nu slaap je weer in je accommodatie bij Skandi Camp.

Stuga's en camping in Zweden

Dag 6, IJsvissen

Met de langlaufski’s ga je langlaufend richting een klein hoger gelegen meertje voor het ijsvissen op zalm en forel. IJsvissen in Zweden is echt een geweldige belevenis. Je bent tijdens het ijsvissen één met de natuur. IJsvissen is daarom niet voor niets één van de favoriete bezigheden van de Zweedse inwoners. Je gaat op pad met een boor, een ijsvishengel en vervolgens ga je op één van de Zweedse meren een gat boren in het ijs. Je werpt je hengel uit, krijgt technieken en advies van de gids en je gaat genieten van de serene rust om je heen.

Tussendoor zal de gids zorgen voor een heerlijk kopje warme chocolade melk of koffie/thee en zal er gezorgd worden voor een lekkere warme lunch. De kleine meertjes in de hoger gelegen gebieden zijn bij uitstek geschikt om te vissen op zalm zoals de beekridder (Röding) en diverse soorten forel, zoals Beekforel (Öring) en Regenboog forel (Regnbåge).

Na het vis avontuur leert de gids hoe de vis wordt geslacht op verschillende manieren. Daarna bereid je samen met de gids een heerlijke maaltijd voor met de keus uit gefileerde vis, vis uit de oven of sushi (afhankelijke van de soort vis).

Stuga en camping in Zweden

Dag 7, Invulling naar keuze

Invulling naar keuze, activiteiten zijn tegen meerprijs bij te boeken, denk bijvoorbeeld aan een sneeuwscootertocht.

 

Dag 8

Aan alles komt een einde. Na een avontuurlijke 8 daagse outdoor wintervakantie in Zweden, ga je naar huis met bijzondere herinneringen.

Tarieven

Basic

 • € 1900,- per persoon
 • Vanaf 1 persoonn
 • € 1250,- per persoon
 • Vanaf 2 personenn
 • € 850,- per persoon
 • Vanaf 4 personenn

Inbegrepen:
✔ Overnachtingen
✔ Activiteiten
✔ Maaltijden

Luxe

 • € 2400,- per persoon
 • Vanaf 1 persoonn
 • € 1750,- per persoon
 • Vanaf 2 personenn
 • € 1375,- per persoon
 • Vanaf 4 personenn

Inbegrepen:
✔ De reis
✔ Overnachtingen
✔ Activiteiten
✔ Maaltijden

All-inclusive

 • n
 • n
 • n

Inbegrepen:
✔ De reis
✔ Overnachtingen
✔ Activiteiten
✔ Maaltijden

Basic tarief:
Het Basic tarief is inclusief overnachtingen, activiteiten en maaltijden bij Skandi Camp. De reis naar Skandi Camp toe regelen jullie zelf, en jullie zorgen zelf voor jullie maaltijden buiten de activiteiten om. Bekijk bij Contact de verschillende reis opties, uiteraard kunnen wij jullie voorzien van hulp met het uitzoeken van een geschikte reis naar Skandi Camp in Zweden toe. En boodschappen kunnen jullie halen bij de supermarkten in de buurt van Skandi Camp.

Luxe tarief:
Het luxe tarief is inclusief overnachtingen, activiteiten en de retour reis naar Skandi Camp toe. De reis naar Skandi Camp toe regelen wij voor jullie en zal bestaan uit een 2 uur durende vlucht naar Stockholm. Vanaf Stockholm reis je per trein verder naar het dichtstbijzijnde treinstation nabij Skandi Camp, deze treinreis duurt gemiddeld 5 uur. Na aankomst bij het treinstation kunnen jullie even wat boodschappen doen voor jullie vakantie week. Daarna zullen wij jullie ophalen en de reis per auto voorzetten voor het laatste stukje naar Skandi Camp. Let op, boek je dit tarief 8 weken of korter voor je vertrek datum, dan kan het zijn dat de reiskosten hoger uitvallen. Wanneer dit het geval is wordt het verschil berekend en worden er extra kosten in rekening gebracht, uiteraard vooraf in overleg jou.

All-inclusive tarief:
Het all-inclusive tarief is inclusief overnachtingen, activiteiten, maaltijden en de retrour reis naar Skandi Camp toe. De reis naar Skandi Camp toe regelen wij voor jullie en zal bestaan uit een 2 uur durende vlucht naar Stockholm. Vanaf Stockholm reis je per trein verder naar het dichtstbijzijnde treinstation nabij Skandi Camp, deze treinreis duurt gemiddeld 5 uur. Na aankomst bij het treinstation wachten wij jullie met de auto op en wordt de reis van 45 minuutjes voorgezet naar Skandi Camp. Let op, boek je dit tarief 8 weken of korter voor je vertrek datum, dan kan het zijn dat de reiskosten hoger uitvallen. Wanneer dit het geval is wordt het verschil berekend en worden er extra kosten in rekening gebracht, uiteraard vooraf in overleg jou.

* Dit outdoor winter pakket is geldig vanaf 1 persoon. Het week programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd. Alle activiteiten zijn op eigen risico. Bij vernieling of schade aan materiaal ed. worden de er kosten in rekening gebracht.
Het is mogelijk dat er gelijktijdig andere gasten aanwezig zijn en dat er activiteiten worden gecombineerd, wij hebben tot op heden gemerkt ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’.

Het is altijd mogelijk om extra activiteiten bij te boeken, ook is dit mogelijk voor de sauna en hottub. Daarnaast is het mogelijk om een massage te boeken bij een professioneel masseuse in de buurt van Skandi Camp, dit is op loopafstand vanaf Skandi Camp.

Neem contact met ons op voor meer informatie.
info@skandicamp.com

Benieuwd naar de mogelijkheden en of we nog beschikbaarheid hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact opnemen

Recensies