Hart verloren aan zweden!

Sinds ons eerste bezoek zijn wij verkocht aan dit prachtige land. In de vele vakanties die volgden zette het pure leven, ruimtelijke gevoel en de rust ons aan om de stap te zetten. Samen met ons zoontje Sten zijn wij in 2016 ons leven in Zweden begonnen. In 2018 is ons gezin uitgebreid met de komst van ons zoontje Jim en in 2021 met ons zoontje Devin.

Maar wie zijn Rick Nijhof en Annelotte Grotemarsink?

Rick is opgegroeid in Twenterand. Zijn kinderjaren bracht hij voornamelijk door in de bossen en daarnaast viste hij graag. Momenteel brengt hij veel tijd door met het maken van Scandinavische messen, zie Skandi Knivar. Annelotte is als boerendochter opgegroeid in Stegeren en genoot daar van de ruimte die het platteland te bieden heeft. Sinds 2011 is ze professioneel fotograaf, zie Fotodesign Annelotte. De komende jaren zal ze de trouwreportages in Nederland voortzetten. Daarnaast hoopt ze ook in Zweden haar passie voor fotografie professioneel te kunnen voortzetten.

 

 Over Skandi Camp

Na ons besluit om te vertrekken naar Zweden, heeft het nog een aantal jaren geduurd totdat wij ons plekje vonden. In deze tijd hebben wij ons verdiept in het land en zijn we lessen gaan volgen om de Zweedse taal te leren. In het voorjaar van 2016 kwam er een kans op ons pad. Het voelde als nu of nooit. Volledig achter ons besluit hebben wij gekozen om deze prachtige plek, gelegen aan een meer, midden in de naaldbossen van de provincie Jämtland niet aan ons voorbij te laten gaan. Jämtland wordt beschouwd als één van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa.

Skandi Camp, een idee ontstaan door onze passie voor Zweden. Knus en gemoedelijk zijn twee kenmerken die wij belangrijk vinden. Wij willen gasten de mogelijkheid bieden om het prachtige Zweden te ontdekken en te beleven, de ruimte te ervaren en de stilte horen.

De vorige eigenaresse van onze woning is een bekende Zweedse auteur, Anna Walhgren. Anna schrijft boeken over de opvoeding van kinderen en heeft een aantal bestsellers op haar naam staan. Ze heeft 9 (inmiddels volwassen) kinderen, waarvoor ze meerdere stuga’s had zodat iedereen kon blijven overnachten. Daarnaast had ze gebouwen laten bouwen om lezingen en cursussen te geven en feesten te organiseren. Een aantal persoonlijke elementen van Anna Walhgren zijn nog steeds bij ons op Skandi Camp terug te vinden. Een bijzondere plek met een eigen verhaal.

 Wat is er allemaal te beleven bij Skandi Camp?

Zweden kent een aangenaam landklimaat wat in het algemeen relatief droge en warme zomers en strenge winters met zich meebrengt. De verschillende seizoenen zijn prachtig en bieden een fantastische reisbestemming. Beleef de winter in zijn meest pure vorm. Er zijn mogelijkheden tot langlaufen en skiën/snowboarden op een nabijgelegen piste. Op een kleine reisafstand is zelfs een heel skigebied. Verder is het mogelijk te schaatsen en ijsvissen op de meren en alle plezier die behoort bij sneeuw.

Bevers, elanden, beren, herten en lynxen zijn een aantal wilde diersoorten die in de omgeving zijn te spotten en te fotograferen. Daarnaast zijn er in de nabij gelegen natuurgebieden verschillende meren met de mogelijkheid te vissen op öring (beekforel), röding (zalmforel), harr (vlagzalm) en/of regenboogforel. De populaire rivier de Gimån, die bekend staat als een van Noord Europa’s beste forel wateren, is slechts op een kleine afstand van Skandi Camp te vinden. Zweden is het land van allemansrecht met ruimte in overvloed en kent prachtige natuurgebieden, waar je avontuurlijk mag kamperen en gezellig een vuurtje kan maken.

Beleef op Skandi Camp georganiseerde activiteiten, knusse avonden bij het kampvuur, gezelligheid in het café, plezier in de sneeuw, een frisse duik in het meer of geniet van een verwarmend sauna bezoek. Wie weet krijg je de kans om de magische lichtshow van het Noorderlicht te bewonderen. Kortom, veel mogelijkheden op een onvergetelijke vakantie.

Wij hebben diverse accommodaties, exclusief daarbij is ons familiehuis voor maximaal 18 personen! Dit familiehuis is geschikt voor o.a. families, vriendengroepen of bedrijfsuitjes.
Skandi Camp is het gehele jaar geopend met het verhuren van de vakantiehuizen en activiteiten. Onze camping is elk jaar dagelijks geopend vanaf eind mei tot 1 september, mocht je buiten het zomerseizoen willen komen kamperen neem dan even contact op. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om vooraf contact met ons op te nemen voor het reserveren van een overnachting, voor zowel onze vakantiehuizen als voor de camping.

Houd onze website of Facebookpagina in de gaten om te zien wat wij hier allemaal doen en meemaken, zie Facebook

.