nl
Contact

Vliegvissen in Zweden

”Een droom voor elke vliegvisser”. Dat waren de woorden van twee vliegvissers die een week bij ons op Skandi Camp zijn geweest. Zij hebben ervaren hoe prachtig het is om te gaan vliegvissen in Zweden in de provincie Jämtland.

Deze vissers waren laaiend enthousiast over de rivier de Gimån. Deze populaire rivier van Noord Europa’s staat aangeschreven als een van de goede forel wateren. In deze rivier leeft veel vlagzalm en forel en is dus ideaal om op te gaan vliegvissen.

Viskaarten voor de ideale vliegvis stek

Wij hebben filmpjes van elke stroomversnelling van deze rivier en kunnen hiermee de vliegvissers een keuze laten maken waar ze willen gaan vissen. De viskaarten worden ook door Skandi Camp geregeld. Voor de vliegvisser is een week arrangement mogelijk. Iedere dag kan op een andere stroomversnelling worden gevist. Elke dag is anders in Zweden. In de avond uren kan de visser eropuit naar de kleine meertjes rondom Skandi Camp.

Soorten vis

Diverse forellen, zoals beekforel, trekzalm en de regenboogforel (ook wel zalmforel) zijn te vinden in de nabij gelegen riviertjes en kleine meertjes in de hoger gelegen gebieden. Deze kun je vangen met de juiste tactiek, uitrusting en op de beste plaatsen.

Wat is vliegvissen?

Vliegvissen is een hengelsport waarbij gebruik gemaakt wordt van het gewicht van de lijn om het aas te werpen. De lijnen lopen veelal taps toe en kunnen drijvend, bijna zwevend of zinkend zijn uitgevoerd. Het einde van de lijn is het dunste gedeelte. Hieraan is kunstaas gebonden. Het kunstaas, dat meestal bestaat uit een haak waaraan op een bepaalde manier veertjes en of haartjes worden gebonden, komt door de speciale werpmethode tegen het oppervlakte water. Het kunstaas lijkt op een insect (een vlieg of larve) en is dus een hele natuurlijke prooi voor de vis. Door de lijn steeds een stukje te laten vieren kan de vliegvisser zijn of haar kunstaas exact op de gewenste plek werpen.

Vliegvissen is effectief op helder en niet al te diep water. Vliegvissen wordt dan ook meestal gedaan bij bergstromen, meren, ondiepe kustgedeeltes en begroeid polderwater. Zweden bestaat uit tal van heldere ondiepe meertjes en beekjes. Dat maakt vliegvissen in Zweden ideaal.

vliegvissen in zweden

Onze accommodaties geschikt voor vliegvissen in Zweden.

Wij hebben accommodaties vanaf 2 personen tot maximaal 18 personen.
Wij verhuren een visboot, viskajaks met pedalen en overige vis uitrusting. Beleef knusse avonden bij het kampvuur, een frisse duik in het meer of geniet van een verwarmend sauna / hottub bezoek.
Zie onderstaande link.
Stuga’s en camping in Zweden

Vliegvissen/Forelvissen

Wij hebben een locale vliegvisser die onze gasten kunnen boeken voor een dag.
Deze locale vliegvisser helpt je op weg met de keuze van de juiste vliegjes en de techniek van het vliegvissen.

Kosten boeken vliegvisser

Op aanvraag

nl
Contact