Winteractiviteiten van Skandi Camp

Beleef Zweden zoals de Sami dat doen. Skandi Camp maakt jouw wintervakantie in Zweden onvergetelijk. Ga voor het complete winterpakket of geef je eigen wensen door om jouw vakantie tot een topvakantie te maken.

Programma per dag

Wij hebben de meest populaire activiteiten in ons programma opgenomen. Van avontuurlijk tot rustgevend: er is voor ieder wat wils. Wat zeker is, is dat jij deze dagen Zweden gaat ervaren zoals de Sami dat doen!

Persoonlijk programma samenstellen

Wil je een persoonlijk programma samenstellen? Dat kan natuurlijk ook bij Skandi Camp. Wij zorgen dat jouw vakantie in Zweden perfect aansluit bij jouw wensen.

Sneeuwscootertochten

Op zoek naar een echte kick? Met een sneeuwscootertocht ben je verzekerd van een gezonde dosis adrenaline. Ga met de sneeuwscooter door de verse sneeuw en over bevroren meren. Misschien spot je zelfs rendieren of andere wilde dieren! Skandi Camp biedt zowel korte of lange sneeuwscootertochten aan. Het is zelfs mogelijk om meerdere dagen op pad te gaan en onderweg te overnachten.

Lees hier alles over sneeuwscooteren.

IJsvissen

In Zweden kun je het hele jaar door vissen. In de winter is ijsvissen een ware belevenis. Je gaat op pad met een boor, een krukje en een vishengel. Boor een gat in het ijs, neem plaats op een rendiervel en geniet van de absolute rust om je heen. Bij Skandi Camp ga je samen met een gids op pad. Kies voor het aangelegen meer en vis op snoek en baars of ga een eindje op weg en kies voor forel of zalm. Na afloop helpen we je met het klaarmaken van de vis, want wat is nou mooier dan je eigen vis bereiden?

Lees hier alles over ijsvissen in Zweden.

Sleepret

Sleepret mag in een winterwonderland als Zweden niet ontbreken. Skandi Camp biedt op verschillende manieren sneeuwpret aan. Blijf lekker in de buurt en ga op een slee, opblaasband, ski’s of snowboard achter de sneeuwscooter aan of vertrek richting een nabijgelegen berg om per slee af te dalen.

Lees hier alles over onze kinderactiviteiten.

Sneeuwschoenhiking

Hiken in de winter moeilijk? Niet als je goede sneeuwschoenen draagt! Met een sneeuwschoenhike beleef je de winterse natuur op een bijzondere manier. Het is de perfecte combinatie tussen sportief bezig zijn en genieten van de betoverende natuur. Bij Skandi Camp kun je met een gids naar de Gastsjö berg om die te beklimmen of kies je voor een dropping met GPS.

Lees hier alles over hikes met sneeuwschoenen.

Schietsport

De omgeving van Skandi Camp leent zich goed voor schietsport. De activiteiten die wij aanbieden zijn kleiduifschieten en kleinkaliber schieten. Bij kleiduifschieten schiet je met hagel op een kleiduif (een soort schoteltje). Bij kleinkaliber schieten schiet je met een geweer of pistool op een vaststaand doel.

Lees hier alles over schieten bij Skandi Camp.

Towboarding

Bij towboarding wordt een snowboard achter een sneeuwscooter bevestigd. Het lijkt op wakeboarden, maar dan in de sneeuw. Het gave van towboarding is dat het niveau voor iedereen aangepast kan worden. We houden rekening met jouw niveau, zodat jouw avontuur altijd slaagt.

Lees hier alles over towboarding.

Wakspringen

Durf jij de uitdaging met het koude water aan? Dan is wakspringen iets voor jou. Je maakt je eigen wak en springt vervolgens in het ijskoude water. Wij zijn er altijd bij om jou te ondersteunen met warme dekens.

Lees hier alles over wakspringen.

Langlaufen

Bij Skandi Camp kun je een langlauf-dagtocht maken. Al langlaufend geniet je in het bijzijn van een gids van de natuur en de rust. Er is een kans dat je wilde dieren tegenkomt! Het is ook mogelijk om één van de langlaufbanen of skipistes in de buurt te bezoeken.

Lees hier alles over onze langlauftochten.

Hondensledetocht

Een hondensledetocht is misschien wel het ultieme beeld van een wintervakantie in Zweden. Via Skandi Camp kun je uiteraard een hondensledetocht maken. Je bestuurt je eigen hondenspan en maakt een gave dagtocht dwars door de natuur. Verwonder je over de honden die met je mee zijn en geniet intens van deze belevenis.

Lees hier alles over hondensledetochten in Zweden.

IJsracen

IJsracen brengt de coureur in je naar boven. Ga met een Volvo driftend over het ijs en test je rijvaardigheid. Er is een parcours van zo’n drie kilometer waar werkelijk alles in zit, dus actie is gegarandeerd!
Lees hier alles over ijsracen in Zweden.