Contact
nl

IJsvissen in Zweden

IJsvissen is een geweldige manier om te vissen in de wonderlijke witte omgeving van Jämtland in Zweden. Wij zorgen voor een pure belevenis van deze activiteit. Een rendiervel en een lekker warm vuurtje zal dan ook niet ontbreken. Ook als je niet van vissen houdt is dit een prachtige belevenis. Je kunt hier dan ook heerlijk genieten van de winter, het mooie landschap en elkaars gezelschap.

Niets is zo lekker om na het vissen heerlijk knus bij een vuurtje warm te worden en de vis te bereiden tot een ware delicatesse!

IJsvissen in Zweden op het meer gelegen aan Skandi Camp

Als je tijdens de winterperiode naar Zweden gaat, dan moet je zeker een keer gaan ijsvissen. IJsvissen in Zweden is echt een geweldige belevenis. Je bent tijdens het ijsvissen één met de natuur. IJsvissen is daarom niet voor niets één van de favoriete bezigheden van de Zweedse inwoners. Je gaat op pad met een boor, een krukje en een vishengel en vervolgens ga je op één van de Zweedse meren een gat boren in het ijs. Je werpt je hengel uit en je gaat zitten op een rendiervel genieten van de serene rust om je heen. Bij Skandi Camp kun je samen met een gids het ijsvissen gaan beleven.

Skandi Camp is gelegen aan het grote meer grote Gastsjön meer. In dit meer leeft veel snoek en baars en is dus een prima viswater dat zeer geschikt is voor het ijsvissen.

IJsvissen op forel of zalm op kleine meertjes in hoger gelegen gebieden

De kleine meertjes in de hoger gelegen gebieden zijn bij uitstek geschikt om te vissen op zalm zoals de beekridder (Röding) en diverse soorten forel, zoals Beekforel (Öring) en Regenboog forel (Regnbåge).

Het slachten en bereiden van de vis als eindactiviteit

De gids leert je hoe de vis wordt geslacht op verschillende manieren en maak het zelf tot een heerlijk gerecht.

De gids leert je hoe de vis wordt geslacht op verschillende manieren.
Daarna bereid je samen met de gids een heerlijke maaltijd voor met de keus uit gefileerde vis,
vis uit de oven of sushi (afhankelijke van de soort vis).
Te boeken vanaf 2 personen.
Het slachten en het bereiden van de vis en maak dit tot een heerlijke maaltijd, incl. alle benodigdheden voor het bereiden van de vis.

visgerecht

Vissen vallen zetten voor snoek en baars

Ga in de avond met hoofdlampen en ijsboor op pad om vallen te zetten en deze ‘s morgensvroeg weer te kunnen gaan controleren.
Incl. ijsboor, klemmen en gids, deze activiteit neemt ongeveer een uur in beslag, zowel bij het zetten van de vallen en het ophalen.

 

nl
Contact