Contact

Overig bij Skandi Camp in Zweden

Wak springen

In overleg kan er een wak gemaakt worden. Vanaf een sauna bezoekje in het wak springen is een coole belevenis. Dit is geheel op eigen risico en vanaf 3 personen te boeken, zodat er genoeg hulp is met het helpen vanaf de kant van het wak. Vanaf de sauna wordt er een route met fakkels naar het wak opgezet. Er wordt gezorgd voor handdoeken, zodat je deze warm om je heen kunt slaan en je terug kunt rennen naar de sauna. Deze activiteit is alleen te boeken als de weersomstandigheden de mogelijkheid bieden voor het maken van een wak.
Vaste prijs van 300 SEK, excl. sauna kosten

 

Skiën & Snowboarden

Heb je zin om een dagje te gaan skiën of snowboarden? Dit kan op een piste in de buurt van Skandi Camp. Zowel de beginnende als de ervaren skiër kan zich hier heerlijk een dagje vermaken. Zoek je meer uitdaging en ga je liever naar een heel skigebied dan zul je een stukje moeten rijden. In totaal staat er 385,4 km skipiste in de provincie Jämtland geregistreerd. Deze skigebieden  liggen tot op een hoogte van 1274 meter en de 186 skiliften brengen de wintersporters naar boven.

De dichtstbijzijnde skigebieden in de buurt van Skandi Camp

Svedjebacken – Svedjebacken
Kullstabacken/Elefantberget – Hammarstrand
Hallstabacken – Sollefteå

Ben je opzoek naar een uitdagend skigebied? Dan moet je in Frösön zijn! Dit is Europa’s grootste funpark voor cross country skiing en ligt op 95 km afstand van Skandi Camp.

 

Schaatsen

Zweden is het land waar iedere schaatsliefhebber van droomt! Schaatsen op eindeloos ijs…

De uitgestrekte meren van Zweden liggen een hele winter lang bedekt met kilometers lange routes, die kronkelen langs de eilandjes en door de ongerepte natuur. In Zweden is het gewoon zeker, schaatsen kan altijd!

Skandi Camp ligt aan het prachtige meer van Gastsjö. Wij proberen hierop in de winter een schaatsbaan te creëren en bij te houden. Je kunt bijna vanuit het verblijf het meer op om te schaatsen, hoe leuk is dat?!

Langlaufen

De provincie Jämtland is een geschikt gebied voor langlaufers. Het is wintersport in zijn meest pure vorm; het is er rustig en de natuur is prachtig met de heuvels vol sneeuw. Langlaufen is een nationale sport in Zweden, vergelijkbaar met voetbal voor Nederlanders en wielrennen voor Belgen. In de heuvels rond Skandi Camp zijn diverse ‘langlaufloipes’, variërend van 2 tot 12 km, waarvan een aantal verlichte routes voor de donkere avonden zijn.

Contact