nl
Contact

Hart verloren aan zweden!

Sinds ons eerste bezoek zijn wij verkocht aan dit prachtige land. In de vele vakanties die volgden zette het pure leven, ruimtelijke gevoel en de rust ons aan om de stap te zetten. Samen met ons zoontje Sten zijn wij in 2016 ons leven in Zweden begonnen. In 2018 is ons gezin uitgebreid met de komst van ons zoontje Jim en in 2021 met ons zoontje Devin.

Meer lezen

Wie zijn Rick Nijhof en Annelotte Grotemarsink?

Rick is opgegroeid in Twenterand. Zijn kinderjaren bracht hij voornamelijk door in de bossen en daarnaast viste hij graag. Daarnaast bracht hij veel tijd door met het maken van Scandinavische messen, zie Skandi Knivar. Vanwege Skandi Camp staat dit nu op een laag pitje. Annelotte is als boerendochter opgegroeid in Stegeren en genoot daar van de ruimte die het platteland te bieden heeft. Sinds 2011 is ze professioneel fotograaf, zie Fotodesign Annelotte. Nog steeds reist ze vaak naar Nederland voor het fotograferen van bruiloften, waar ze veel plezier aan beleeft. 

Over Skandi Camp

Na ons besluit om te vertrekken naar Zweden, heeft het nog een aantal jaren geduurd totdat wij ons plekje vonden. In deze tijd hebben wij ons verdiept in het land en zijn we lessen gaan volgen om de Zweedse taal te leren. In het voorjaar van 2016 kwam er een kans op ons pad. Het voelde als nu of nooit. Volledig achter ons besluit hebben wij gekozen om deze prachtige plek, gelegen aan een meer, midden in de naaldbossen van de provincie Jämtland niet aan ons voorbij te laten gaan. Jämtland wordt beschouwd als één van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa.

Skandi Camp, een idee ontstaan door onze passie voor Zweden. Avontuur en plezier zijn twee kenmerken die wij belangrijk vinden. Wij willen gasten de mogelijkheid bieden om het prachtige Zweden te ontdekken en te beleven, waarbij avontuur een lol de boventoon hebben. 

Inmiddels is Skandi Camp uitgegroeid tot een succesvol vakantieverblijf met avontuurlijke activiteiten. Wij hebben ondervonden dat we enorm genieten van de groepen die bij ons komen en met hen een week lang lol en plezier maken met onze avontuurlijke acitiviteiten. 

De vorige eigenaresse van onze woning was een bekende Zweedse auteur, Anna Walhgren. Anna schreef boeken over de opvoeding van kinderen en heeft een aantal bestsellers op haar naam staan. Ze heeft 9 (inmiddels volwassen) kinderen, waarvoor ze meerdere stuga’s had zodat iedereen kon blijven overnachten. Daarnaast had ze gebouwen laten bouwen om lezingen en cursussen te geven en feesten te organiseren. Een aantal persoonlijke elementen van Anna Walhgren zijn nog steeds bij ons op Skandi Camp terug te vinden. Een bijzondere plek met een eigen verhaal.

Meer over ons

Wat is er allemaal te beleven bij Skandi Camp?

Zweden kent een aangenaam landklimaat wat in het algemeen relatief droge en warme zomers en strenge winters met zich meebrengt. De verschillende seizoenen zijn prachtig en bieden een fantastische reisbestemming. Beleef de winter in zijn meest pure vorm. Vink je bucket-list af met de onvergetelijke acitiviteiten bij Skandi Camp, zoals het ontdekken van winterwonderland op de sneeuwscooter, met de ijsvishengel en niet te vergeten met de hondenslee. Verder zijn er mogelijkheden tot langlaufen en skiën/snowboarden op een nabijgelegen piste. Op een kleine reisafstand is zelfs een heel skigebied.

Bevers, elanden, beren, herten en lynxen zijn een aantal wilde diersoorten die in de omgeving zijn te spotten en te fotograferen. Daarnaast zijn er in de nabij gelegen natuurgebieden verschillende meren met de mogelijkheid te vissen op öring (beekforel), röding (zalmforel), harr (vlagzalm) en/of regenboogforel. De populaire rivier de Gimån, die bekend staat als een van Noord Europa’s beste forel wateren, is slechts op een kleine afstand van Skandi Camp te vinden. Zweden is het land van allemansrecht met ruimte in overvloed en kent prachtige natuurgebieden, waar je avontuurlijk mag kamperen en gezellig een vuurtje kan maken.

Beleef op Skandi Camp georganiseerde activiteiten, knusse avonden bij het kampvuur, plezier in de sneeuw, een frisse duik in het meer of geniet van een verwarmend sauna bezoek. Wie weet krijg je de kans om de magische lichtshow van het Noorderlicht te bewonderen. Kortom, een vakantie waar avontuur en lol de boventoon hebben en waarbij je veel mogelijkheden hebt op een onvergetelijke vakantie.

Wij hebben diverse accommodaties, exclusief daarbij is ons vakantiehuis ‘Moose’ voor maximaal 18 personen! Dit vakantiehuis is geschikt voor o.a. families, vriendengroepen of bedrijfsuitjes.

Skandi Camp is het gehele jaar geopend met het verhuren van de vakantiehuizen en activiteiten. Onze camping is elk jaar variabel geopend vanaf eind mei tot eind augustus. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om vooraf contact met ons op te nemen voor het reserveren van een overnachting, voor zowel onze vakantiehuizen als voor de camping.

Houd onze website of Facebookpagina in de gaten om te zien wat wij hier allemaal doen en meemaken, zie Facebook

nl
Contact